برای بهبود سلامت و داشتن روحیه ای مناسب بهتر است از آنچه در بدنتان میگذرد آگاه باشید و نسبت به کنترل آن اقدام نمایید. استفاده از رژیم غذایی مناسب و بهره گیری از مواد غذایی سالم می تواند بطور چشم گیری عوارض ناشی از بهم ریختگی هورمون های غذایی را کاهش دهد. در واقع رژیم غذایی شما نیز بر سلامتی عمومی بدن، کنترل وزن , کند کردن روند پیری شما و تنظیم هورمون زنانه تأثیر مستقیم دارد.
استروژن و بهم ریختن هورمون زنانه, در این قسمت چند علائم و نشانه های به هم ریختن هورمون ها زنانه را میگوییم:
- خستگی مزمن
- قاعدگی نامنظم
- ریزش مو
- جوش زدن
- رشد موهای زائد
- مشکلات حافظه
- احساس افسردگی میکنید
- سردرد به علت تغییرات هورمونی
- پوستتان، پوسته پوسته و خارش دار شده است
- اشتهای شما بدون هیچ دلیلی افزایش یافته است
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله علائم بهم ریختگی هورمون های زنانه را مطالعه کنید
دراین مقاله باما باشید تا ۱۰ ماده غذایی برای تنظیم هورمون های زنانه را به شما معرفی کنیم.
برای تنظیم هورمون های زنانه از این مواد غذایی بهره بگیرید:
۱-گوشت بوقلمون، ماهی و محصولات سویا
برای تنظیم هورمون ها گوشت بوقلمون، ماهی و محصولات سویا را بخورید. همه این پروتئینها به حفظ بافت بدن کمک میکنند و به کمتر کردن درد دوران پریودی تاثیر زیادی دارد . بر اساس تحقیقات انجام شده، زنانی که بیشتر پروتئین دریافتی آنها از این مواد تأمین میشود، زمانی که یائسه میشوند وزن بیشتری از دست میدهند. همچنین مصرف سویا گرگرفتگی را از بین میبرد. مصرف ماهی از اختلالات عصبی، بیماریهای قلبی و سرطان جلوگیری میکند .
۲-سبزیجات تازه
دو مین مورد برای تنظیم هورمون های زنانه سبزیجات تازه هستند ,سبزیجاتی از قبیل بروکلی، کلم و گل کلم استروژن زیادی بدن را از بین میبرند و به این ترتیب با متعادل کردن میزان آن، ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهند و باید بصورت روزانه مصرف شوند.
۳-حفظ تعادل استروژن در بدن
استروژن بالا سبب یائسگی زودرس و اضافه وزن و چاقی میشود، از این رو حفظ تعادل آن با نظر پزشک مهم است.
۴-ویتامین ب
ماده مغذی که از آن با عنوان ویتامین B نام می برند، در واقع شامل ۶ ویتامین متمایز محلول در آب است که کمپلکس یا مجموعه ویتامین B نامیده می شود. این کمپلکس نقش بسیار مهمی در تنظیم متابولیسم سلولها در بدن ایفا می کند، از اینرو، انرژی لازم برای هر نوع فعالیت فیزیکی را برای ما فراهم می کند و باعث تنظیم هورمون های زنانه میشود. گاهی شکل های مختلف ویتامین هایی که کمپلکس ویتامین B را می سازند، در موادغذایی یکسانی یافت می شوند، از اینرو نیازی نیست که برای جبران کمبود این ویتامین در بدن، از مکمل های غذایی آن استفاده کنید. تازمانیکه در رژیم غذایی خود از انواع و اقسام موادمغذی استفاده کنید، دچار کمبود ویتامین B نخواهید شد. کمبود غذاهای حاوی ویتامین ب منجر به افسردگی میشود و از این رو میبایست غلات کامل و گوشت قرمز خالص مصرف کنید که سرشار از ویتامین ب هستند.
۵-هندوانه و شاهی
هندوانه و شاهی بخورید تا نفخ که مشکل خیلی از زنان است، نداشته باشید.
۶-پرهیز از مصرف شکر
عدم نظارت بر مصرف شکر تعادل هورمونهای زنانه را بر هم میزند. زنانی که مصرف شکر را محدود میکنند، کاهش وزن شدید خواهند داشت.
۷-پرهیز از کافئین
نوشیدنیهای کافئین دار نخورید زیرا سبب گرگرفتگی و تعرق شدید شبانه میشود. تحقیقات نشان می دهد که کافئین می تواند باعث افزایش و تشدید استرس در افرادی شود که این ماده را به طور روزانه مصرف می کنند. طی مطالعه بر روی افرادی که به طور روزانه قهوه مصرف می کردند مشخص شد که کافئین باعث تشدید استرس و پاسخ های بدن این افراد در برابر مصرف کافئین می شود. تپش قلب، افزایش فشارخون و افزایش ترشح هورمون های استرس در بدن این افراد از علائمی بود که در اثر مصرف مداوم و روزانه قهوه حاصل شده بود.
۸-پرهیز از مصرف الکل
الکل عوارضی مشابه مصرف کافئین دارد. از این رو الکل مصرف نکنید.
۹-دوری از ادویه های تند
دویههای تند نیز مصرف نکنید. اما ادویههای دیگر که تند نیستند هرکدام خواص زیادی دارند که توصیه میشود به میزان متعادل از آنها بخورید.
۱۰-مصرف رازیانه
رازیانه یک گیاه دارویی بسیار موثر در زمینه تنظیم هورمونهای زنانه است، سن شروع عادت ماهانه در زنان به طور معمول، ۱۲سالگی است که بهترین زمان برای شروع مصرف رازیانه است. رازیانه یک گیاه دارویی فیتواستروژن است. این داروی گیاهی وظیفه تنظیم عادت ماهانه را به عهده دارد، به طوری که موجب جلوگیری از تحلیل مخاط رحم، پیشگیری از پیری زودرس در زنان، جلوگیری از یائسگی زودرس و پیری دستگاه تناسلی و شادابی روحی، روانی و جنسی زنان میشود.