هورمون تستوسترون در زنان
هورمون تستوسترون از جمله هورمون های مردانه می باشد. از طرفی مقادیری از آن در بدن خانم ها نیز وجود دارد. که توسط غدد فوق کلیه تولید می گردد. با توجه به مقاطع مختلف سنی این هورمون میزان های متفاوتی در بدن زنان دارد. در بدن برخی از بانوان این هورمون بیش از اندازه تولید می شود. که می تواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد نماید. برای اندازه گیری میزان دقیق هورمون تستوسترون نیاز به آزمایش خون می باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با میزان نرمال هورمون تستوسترون در بدن بانوان به طور کامل آشنا کنیم.
میزان نرمال هورمون تستوسترون در بدن بانوان
این هورمون در بدن بانوان به شدت کمتر از بدن آقایان تولید می شود. این هورمون در بدن بانوان به طور نرمال ۱۵ تا ۷۹ نانوگرم بر دسی لیتر می باشد. در صورتی که میزان در آقایان برابر با ۲۸۰ تا ۱۱۰۰ نانوگرم است. از طرفی در ساعات مختلف روز این مقدار در بدن بانوان تغییر خواهد کرد. میزان نرمال این هورمون در بدن بانوان با توجه به سن آن ها به شرح زیر می باشد.
سن ۱۰- ۱۱ میزان هورمون: ۷- ۴۴ نانوگرم در دسی لیتر
سن ۱۲- ۱۶ میزان هورمون: ۷- ۷۵ نانوگرم در دسی لیتر
سن ۱۷- ۱۸ میزان هورمون: ۲۰- ۷۵ نانوگرم در دسی لیتر
سن ۱۹+ میزان هورمون: ۸- ۶۰ نانوگرم در دسی لیتر
همچنین هورمون تستوسترون در بدن بانوان باردار نیز متغیر می باشد. که عبارت است از:
بانوان غیر باردار: ۶ – ۸۶ نانوگرم در دسی لیتر
بانوان باردار در سه ماه اول: ۲۶ – ۲۱۱ نانوگرم در دسی لیتر
بانوان باردار در سه ماه دوم: ۳۴ – ۲۴۳ نانوگرم در دسی لیتر
بانوان باردار در سه ماه سوم: ۶۳ – ۳۰۹ نانوگرم در دسی لیتر
نقش هورمون تستوسترون در بدن بانوان
مقادیری از هورمون تستوسترون موجود در تخمدان ها و غدد فوق کلیه وارد خون می شود. این میزان از هورمون به بدن بانوان کمک می کند تا توده استخوانی را حفظ نماید. همچنین به تولید سلول های خونی جدید، تقویت میل جنسی و تنظیم سیستم عصبی بانوان کمک می کند. از طرفی هورمون های تستوسترون به همراه استروژن می تواند به تقویت، ترمیم و رشد بافت های تولید مثلی بدن و همچنین افزایش کیفیت و قدرت بارداری بانوان کمک نماید.
با توجه به اهمیت این هورمون در بدن بانوان، قطعا نرمال بودن این هورمون در بدن بسیار حائز اهمیت می باشد. در صورتی که میزان آن بالا و یا پایین تر از حد نرمال باشد. مشکلاتی را برای بانوان ایجاد می نماید. اما خوشبختانه اختلال در میزان این هورمون در بدن، جای نگرانی ندارد. زیرا با انجام یک آزمایش خون ساده می توان به میزان دقیق این هورمون در بدن پی برد. در صورت عدم نرمال بودن آن می توانید با مراجعه به پزشک غدد آن را درمان کنید.